3 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023
3 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023

Peter Van de Veire merkte een evolutie op: “Ik heb gediscussieerd met collega’s”

Peter Van de Veire merkte een evolutie op: “Ik heb gediscussieerd met collega’s”

Foto: VRT

Het einde van de ‘Grote Peter Van de Veire ochtendshow’ betekent ook het einde van een tijdperk. Dertien jaar geleden begon Peter met de ochtendshow en op 1 april 2022 zette hij daar definitief een punt achter. Doorheen die dertien jaar heeft hij veel zien veranderen en evolueren.

“Ik heb altijd gezegd: We willen een zender zijn waar de luisteraar mee aan tafel zit. Vroeger moest je een briefkaart sturen of een fax. Toen Twitter opkwam heb ik gediscussieerd met collega’s van vijftien jaar jonger. Zij: ‘Moeten we dat doen?’ En ik: ‘Het zal wel zijn! We hebben zeventien schermen en het maakt deel uit van de maatschappij’.”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Enkele jaren geleden was Julie Van den Steen nog een nobele onbekende. Tot ze bij Peter en zijn ochtendshow terecht kwam. “Ik heb haar nog de raad gegeven om een Instagram-account aan te maken. Nu is ze één van de grotere internetgodinnen van dit moment. Ze zei ‘Foto’s posten van mijzelf? Wie heeft daar nu iets aan? Honderdduizenden volgers later is het punt bewezen, denk ik. IK vind die dingen ongemeen boeiend. Alleen TikTok heb ik nu laten passeren.”

Showbizznieuws 24/7