Johan Verminnen: “Ze maken je soms mooier”

Foto: Showbizznieuws247.be

We hebben allemaal ongetwijfeld al verdriet gehad in het leven. Ze zeggen dat verdriet slijt, maar daar is Johan Verminnen het niet mee eens. Hij vindt dat verdriet sublimeert met de jaren.

“Dat is de juiste uitdrukking. Het krijgt een andere vorm. Die van een patine op je huid. Dat sluit aan bij het volgende citaat. Al ga ik niet meer akkoord met het woord onheil…”, vertelt hij aan Primo.

Als hij een ander woord zou mogen kiezen voor onheil dan gebruikt hij misschien toch liever lijden en tegenslagen.

“Die tekenen je zodanig dat het een vorm van schoonheid krijgt. Tegenslagen en nederlagen maken je soms mooier. Zoiets tekent je. Neem het gegroefde gezicht van een visser: daarop kan je alle vangsten aflezen die hij ooit deed, maar ook alle vangsten waar hij naast greep, de collega’s die overboord sloegen enzovoort. Dat betekent alles en is echte schoonheid.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.