Jan Verheyen: “Die gebeurtenis heeft me nooit losgelaten”

Foto: Play4

De wereldreis van Jan Verheyen, Lien Willaert en dochter Anna Verheyen heeft het gezin deugd gedaan. Het was tijd voor Jan dat hij er even tussen uit kon, want hij was al een aantal jaar zichzelf niet meer.

Die reis is uiteindelijk de redding geweest van het huwelijk van Jan en Lien. Want door zijn problemen stond hun relatie stevig onder druk.

Gelukkig heeft Jan nu terug zijn draai gevonden en kan hij ook professioneel weer aan de slag met hetgeen hij echt graag doet: regisseren. Zo trok hij onlangs naar Thailand voor de opnames van een vierdelige documentaire over de tsunami die 300.000 mensen het leven heeft gekost.

“De gebeurtenis heeft me nooit losgelaten omdat het niet veel scheelde of ik was er zelf bij betrokken. Lien en ik wilden dat jaar op reis naar Thailand, maar besloten in laatste instantie toch vóór de kerstvakantie te gaan in plaats van tijdens. Een ontzettend geluk, want toen we terugkwamen, zag ik in de krant een beeld van ons hotel. Alles was verwoest. Ik herinner me nog de foto van het bruggetje over het zwembad waar ik net daarvoor nog stond… Het Sofitel Khao Lak was een trekpleister voor Belgen, drie van de elf Belgische slachtoffers verbleven in dat hotel”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Dat hij terug de dingen kan doen die hij graag doet, doen hem zichtbaar deugd. Al moet hij toegeven dat de frustraties af en toe nog eens de kop durven opsteken. “Af en toe steekt het kort lontje nog de kop op. Maar imploderen is het niet meer. Lien en Anna zijn dan de eersten om me terecht te wijzen. En gelijk hebben ze.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.