11 °C Antwerpen, BE
maandag 15 april 2024
11 °C Antwerpen, BE
maandag 15 april 2024

Jan Smit: “Het gaat nu eenmaal niet vanzelf”

Hij moet er hard voor werken

Foto: Isopix

Jan Smit is een eerlijk man en vooral een eerlijke vader tegenover zijn kinderen. Toen zoon Senn vroeg of hij al selectievaardig was voor het voetbal heeft Jan heel eerlijk geantwoord dat dat nu nog niet het geval is. Behoorlijk pittig antwoord voor een jongen van 10.

“Hij moet beseffen dat het niet vanzelf gaat. Maar ik zeg het je: hij houdt niet van lopen. En het zit in de genen. Ik was ook zo. Ik scoorde 25 doelpunten op een seizoen, maar in verdediging teruglopen, ho maar. Senn loopt al fluitend door het leven en hij is een echte voetballiefhebber, maar keihard werken op het veld zit er niet in”, legt Jan uit in Primo.

De zanger zelf is voorzitter van FC Volendam. Hij wilde graag wat dingen veranderen bij de club, maar dat kon op veel kritiek rekenen.

“Ik ben wel geschrokken van de vele negatieve commentaren. Als zanger ben ik het gewend om door de ene helft van Nederland aanbeden te worden en door de andere helft weggehoond te worden. Het zij zo. Maar dat ik intern word aangevallen, door mijn eigen mensen, dat doet ongelooflijk veel pijn. Ik geef dat eerlijk toe. En dat de mensen met wie ik dagelijks samenwerk aan de poten van mijn stoel gingen zagen, dat had ik niet zien aankomen.”

Showbizznieuws 24/7