8 °C Antwerpen, BE
donderdag 18 april 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 18 april 2024

James Cooke onthult: “dáárom ben ik gestopt met roken”

James Cooke en Dorian Liveyns
Foto: Photo News

James Cooke is volledig terug met ‘Leef’, het programma waarin hij zes terminaal zieke mensen volgt. “Het meest intense en leerrijke programma dat ik ooit gemaakt heb”, onthult de presentator.

“De geportretteerden in het programma weten heel goed dat ze niet lang meer hebben, maar ze zitten niet in een hoekje weg te kwijnen. Integendeel: de drang om te leven komt heel erg naar boven”, onthult James Cooke in Story. James besefte meer dan ooit dat je vooral nú moet leven en er alles moet uithalen. “Het kan zo snel gedaan zijn…”

Ook al werd James van nabij geconfronteerd met de dood in het programma, angstiger is hij er niet door geworden. Dat hij ten tijde van de opnames van ‘Leef’ gestopt is met roken is eerder toeval, onthult James in het weekblad.

“Die keuze heb ik gemaakt voor mijn gezondheid, en zodat Dorian zou stoppen met zeuren”, lacht James Cooke in Story. “Al heeft Leef! misschien wel het laatste zetje gegeven”, voegt hij er schoorvoetend toch aan toe.

“Tijdens het researchen zagen we nog eens beklemtoond hoe hard roken je immuunsysteem aantast. Dat stemt uiteraard tot nadenken”, aldus James Cooke.

Showbizznieuws 24/7