6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

James Cooke: “Jammer dat er zo weinig vrouwen kansen krijgen in de showbizz”

Ze draait al heel lang mee

Foto: Peter De Smedt

Ook voor dit seizoen heeft James Cooke enkele straffe namen weten te strikken voor ‘James, de musical’. In de eerste aflevering zagen we Tom Waes, in de tweede aflevering was Metejoor aan de beurt. En die heeft wel wat tranen gelaten.

“Hij had al verteld over zijn faalangst, maar ik schrok er toch van hoe erg dat nog bij hem speelt’, zegt James. ‘Ik vond het interessant om te weten waar dat vandaan komt.’ Maar het gaat er alleszins luchtig aan toe. ‘Héél luchtig zelfs in een van de musicalscènes, zoals jullie wel zullen zien. Ik heb Joris al laten beloven dat hij die scène zélf zal spelen als hij in april optreedt in de ‘James De Musical Live’-shows in de Lotto Arena”, lacht James Cooke in Dag Allemaal.

En hoewel het allemaal perfect in orde moet zijn voor James en hij soms streng uit de hoek kan komen, wordt er ook veel gelachen op het podium. Vooral de aflevering van Maaike Cafmeyer werd erg grappig.

“Ik heb zo gelachen bij de opnamen. Jammer dat er maar weinig vrouwen een kans krijgen in de showbizz. Maar Maaike draait al heel lang mee, en haalt meer dan een miljoen kijkers met ‘Chantal’. Ze heeft zich echt opengesteld bij ons. Het was niet makkelijk om haar te overhalen, zeker gezien de zaak-Bart De Pauw. Natuurlijk halen we dat even aan, maar voor mij is Maaike veel meer dan dat. Zij is een gerenommeerde topactrice, maar ook een partner, en een mama.”

Showbizznieuws 24/7