2 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 november 2023
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 november 2023

Jacky Lafon blikt terug op de lockdown

Jacky Lafon blikt terug op de lockdown

Ook zij had het zwaar

Foto: DPG Media

Ook zij had het zwaar

In een interview met Het Belang van Limburg blikte actrice Jacky Lafon terug op de lockdown tijdens corona. Net als voor de meesten onder ons was dat ook voor Jacky een zware periode. Ze verloor toen niet alleen haar zus aan covid, maar werd ook voor het eerst in haar leven geconfronteerd met echte eenzaamheid.

Gelukkig raakte Jacky er uiteindelijk weer bovenop: “Door plezante films te kijken, en videocassettes van lang geleden. Eens goed huilen, dat deed ook deugd. En jezelf proberen te overtuigen dat die periode niet lang zou duren”, klinkt het. “En ik had één groot voordeel, ik had mijn hondje. Die was altijd goed gezind, die hielp me door de dag.”

Maar ze zocht ook psychologische hulp. Zo ging ze tot voor kort naar een therapeut en nam ze tijdens die moeilijke periode ook weleens contact op met Tele-Onthaal: “En ik schaam me daar niet voor, want het is soms makkelijker dan babbelen met vrienden”, meent Jacky oprecht. “’Hoe gaat het?’, vroegen die. Dan zei ik: ‘Niet zo goed, maar ik hou het kort, want anders ga ik tegen je zeuren.’ Ik deel niet gauw mijn verdriet.”

Showbizznieuws 24/7