12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Guy T’Sjoen: “Het blijft moeilijk in ons land”

Het was een proces van lange adem

Foto: VTM

Wanneer twee mannen graag een kind willen, dan is dat een proces van lange adem. Er gaat een heel proces aan vooraf en ze moeten ook heel wat jaren geduld hebben voordat ze echt resultaat boeken. Dat was niet anders voor topdokter Guy T’Sjoen en zijn man Milan.

Zij hebben de stap gezet en zijn nu de trotse papa’s van hun eigen kindje. Zij zijn blij dat ze toch de stap hebben gezet.

“Adoptie is voor homokoppels heel moeilijk in ons land, en niet zelden sta je tot tien jaar op de wachtlijst. Die tijd heb ik niet meer op mijn leeftijd, dus viel die optie weg. Pleegzorg viel voor ons ook al snel weg als mogelijkheid, omdat er altijd een kans is dat de biologische ouders hun kind later komen terugvragen. Dat zagen we ook niet zitten. We wilden gaan voor een genetisch verwant kind”, zegt Guy in Story.

Guy en zijn echtgenoot gingen aankloppen bij een Amerikaanse draagmoeder. De keuze voor een Amerikaanse vrouw was simpelweg omdat het in België allemaal nogal een grijze zone is op juridisch vlak.

“Het heeft weinig garanties voor de wensouders. n het buitenland is dat beter geregeld, ook in een aantal van de Verenigde Staten. Zeker in Californië is de wetgeving hierover erg sluitend. Via advocaten en voor de rechtbank kan je daar een regeling treffen waardoor de twee papa’s meteen de ouders worden na de geboorte. Die zekerheid vonden we erg fijn.”

Showbizznieuws 24/7