24 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022
24 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022

Gert Verhulst: “We hebben de foutieve insteek gekozen”

Gert Verhulst: “We hebben de foutieve insteek gekozen”

Foto: DPG Media

De eerste aflevering van ‘De Tafel Van Vier’ zal nog lang blijven nazinderen. Nooit eerder was er zoveel te doen om een eerste aflevering van een programma als nu. Gert Verhulst kreeg allerlei verwijten naar zijn hoofd geslingerd omwille van zijn gebruik van het n-woord.

“Ik heb mijn excuses aangeboden. Het laatste wat je wil, is kijkers oprecht kwetsen. Ik wil dat ze het gevoel hebben dat hun mening ook vertegenwoordigd is. Maar los van het n-woord vond ik wel dat we een goede show hebben gemaakt. Het was relevant”, zegt Gert in Gazet van Antwerpen.

In die aflevering was ook woke-expert Raf Njotea aanwezig. Een man waar Gert heel wat lovende woorden voor over heeft.

“Hij heeft dat heel goed gedaan, maar ik vind tegelijk dat we hem niet genoeg ruimte hebben gegeven, waardoor het gesprek een bepaalde teneur kreeg. Maar ik heb zijn reactie gelezen bij jullie inde krant en had het gevoel dat hij het kon relativeren.”

Maar niet alleen het woke-debat kon op veel aandacht rekenen, ook het debat tussen Jean-Marie Dedecker en een klimaatexpert zorgde hier en daar al voor reacties. “De insteek die we daar gekozen hebben, was niet de juiste. We wilden de uitspraken van Jean-Marie in een interview laten factchecken door een specialist. We vergleden te snel in cijfers, en dat was niet de kern van de zaak.”

Showbizznieuws 24/7