26 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
26 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Een openbaring voor William Boeva

“Plots besefte ik dat hij het tóch doorhad”

Foto: VRT

Dat William Boeva vandaag een succesvol komiek is heeft hij vooral te danken aan de koppigheid van zijn ouders, die zich weigerden neer te leggen bij het ‘advies’ dat ze kregen om de beperking van hun zoon uit het zicht te houden.

Zijn moeder vertelt hij nu vaak hoe dankbaar hij haar is, iets wat hij bij zijn vader tot zijn spijt niet meer kan doen. Williams vader overleed in 2019 op 91-jarige leeftijd. In Het Laatste Nieuws lezen we dat de komiek aan het sterfbed van zijn vader een openbaring beleefde. “Door zijn hoge leeftijd had ik weleens het gevoel dat mijn vader niet echt mee was met mijn stand-upcomedyverhaal”, bekent William. “Toch heb ik hem in de laatste jaren van z’n leven vaak gezegd ‘ooit maak ik een show over jou’.”

Een uitspraak waarop Williams vader terugkwam op zijn sterfbed: “Hij zei: ‘Jongen, die show, ge moet dat niet doen. Maar áls ge het doet, zeg dan vooral de slechte dingen. Daar lachen de mensen het hardst mee.’ En ineens had ik het door. Dat we eigenlijk exact hetzelfde ineen zitten. En dat hij het al die tijd wél begrepen had”, aldus William. “Die woorden op dat sterfbed zijn super belangrijk geweest voor mij.”

Showbizznieuws 24/7