-0 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 december 2023
-0 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 december 2023

Dit is waarom Jean-Marie ‘De Pfaffs’ maakte

Foto: Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Jean-Marie Pfaff is nog steeds een icoon van het Belgisch voetbal. Dat de man uit groot arbeidersgezin komt dat het niet breed had is ook geweten, maar nu laat de vader van Debby, Kelly en Lindsay weten dat net dat hem over de streep trok om mee te werken aan het televisieprogramma ‘De Pfaffs’.

“Toen ‘De Pfaffs’ op televisie kwam, zeiden ze: ‘Jean-Marie wil in de belangstelling staan”, laat hij optekenen in Dag Allemaal, “terwijl ik alleen wou laten zien hoe je er als eenvoudige volksjongen toch kan geraken. Er waren 12 afleveringen gepland en er zijn er 278 gedraaid, zo slecht zal het dus niet geweest zijn. Mensen zien ons graag en we zijn altijd onszelf gebleven. Ik zou wel niet graag hebben dat ze die reeks opnieuw uitzenden. Dat zou te emotioneel zijn, want den bompa is gestorven en Carmen is ziek… We zijn bekend genoeg en we zouden er trouwens niks aan “verdienen.”

Dat laatste is buiten VTM gerekend. Gisterenavond zond de zender de eerste aflevering van ‘De Pfaffs’ opnieuw uit. De volgende zullen elke weekdag op VTM 2 te bewonderen zijn.

Showbizznieuws 24/7