21 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022
21 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022

Goedele Liekens terug van weggeweest na huidkanker

Foto: Jan De Meuleneir / Photo News

In november 2020 maakte Goedele Liekens bekend dat ze leed aan huidkanker met uitzaaiingen in de lymfeklieren. Zondag maakte ze echter haar ‘comeback’ in ‘de Zevende Dag’ en vertelde ze openhartig over haar strijd tegen huidkanker.

“Ik ben voorlopig kankervrij verklaard”, vertelt Goedele in het praatprogramma, “al zeg ik dat niet graag op die manier. Ik ben met de behandeling mogen stoppen. Maar ik weet nooit of ik nu echt kankervrij ben, of het gewoon een pauze is in de kanker. Maar dat die behandeling is weggevallen, is al erg goed. Want die hakt er echt wel in. Nu voel ik mij veel beter.” 

Goedele hield haar diagnose even geheim voor de rest van haar familie. “Ik moest het zelf eerst een plaats geven, maar het was vooral naar mijn ouders toe dat ik het even geheim hield. Mijn dochters heb ik het vrij snel verteld. Maar voor mijn ouders lag dat anders. Ik moest een paar dagen binnen voor een operatie omdat mijn lymfeklieren moesten worden weggenomen en voor hen is het woord ‘kanker’ nog altijd een doodsvonnis, terwijl dat in deze tijden gelukkig niet meer zo hoeft te zijn.”

Showbizznieuws 24/7