6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Dina Tersago: “Ik was er niet blind voor”

Het was vaak een gespreksonderwerp

Foto: VTM

De voorbije weken konden we niet om de boerenprotesten heen. Het onderwerp kwam bijna dagelijks terug in het nieuws en er werd veel over gepraat. Maar in het nieuwe seizoen van ‘Boer Zkt Vrouw’ komt het niet aan bod.

“Onze opnames waren afgerond vóór de boeren acties planden. Maar ik was er niet blind voor. Op de boerderijen was het vaak een gespreksonderwerp. Logisch, als je niet weet of je professionele toekomst nog in de landbouw ligt. Maar de boeren wilden tijdens de opnames vooral fun beleven, even weg zijn uit de dagelijkse sleur. Tegen ons waren ze openhartig, maar als de kandidaten arriveerden ging alle aandacht naar hen. Ze wilden die mensen niet belasten met hun problemen”, zegt Dina in Gazet van Antwerpen.

Dina heeft een hart voor boeren en steunde de boeren dan ook volop tijdens hun protesten. Ze stak hen een hart onder de riem op sociale media.

“Er ontstaan altijd vriendschappen, met sommige boeren blijft ook contact na de opnames. Ik weet wat er bij hen leeft. Soms zijn het ook de ouders, die met tranen in de ogen vertellen dat ze bang zijn voor de toekomst van hun kind. Onzekerheid vreet aan een mens. Ik wil geen politiek standpunt innemen, maar ik wou benadrukken dat ze hun job met veel overtuiging en passie doen. Zonder dat is het voor hen niet vol te houden. Op dit ogenblik neemt de politiek die passie beetje bij beetje weg, en komt er wanhoop in de plek. Ik hoop op een gulden middenweg, zodat jonge boeren zich geen zorgen meer moeten maken.”

Showbizznieuws 24/7