5 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 november 2022
5 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 november 2022

De ‘bende’ van Eddy Planckaert in een nieuw boek

De ‘bende’ van Eddy Planckaert in een nieuw boek

Foto: VRT

Filip Osselaer schreef een boek over Eddy Planckaert: ‘Eddy! Planckaert, altijd coureur gebleven’. “Het is in de eerste plaats een boek voor wielerliefhebbers, maar ook voor huisvrouwen en eerstejaarsstudenten filosofie en psychologie”, verklapt hij in Primo.

Aan de hand van de indrukwekkende wielercarrière van Eddy, wordt zijn levensverhaal vertelt: een jeugd in een typisch Vlaams gezin. Natuurlijk ontbreken in het boek ook zijn alom gekende levensbeschouwingen niet.

Het boek is het relaas van de vele gesprekken die Filip Osselaer met Eddy Planckaert voerde in Lurcy-Lévis, plaats van het intussen beroemde Château Planckaert. “Hij vertelt er over zijn ‘bende’”, lacht van Osselaer.

Filip Van Osselaer schreef eerder al boeken over Lucien Van Impe en Freddy Maertens. “Het klikte meteen”, zegt Filip tevreden in Primo. “En dat kwam de talrijke schelmenverhalen en heerlijke anekdotes alleen maar ten goede”.

Gebaseerd op die biografieën maakte Van Osselaer telkens een theatershow. Hij geeft toe dat er ook hier weer ideeën in die richting zijn. “Laat ons zeggen dat ik momenteel overstelpt wordt met aanvragen voor dergelijke avonden met Eddy”, verklapt hij in Primo.

Showbizznieuws 24/7