8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Dana Winner doorbreekt Coronastilte met twee virtuele concerten vanuit haar woning in Hasselt

Foto: Dana Winner

Dit jaar vallen voor Dana Winner in totaal meer dan 60 concerten, waaronder ook het intussen naar 2021 verplaatste Sportpaleisconcert samen met Il Divo, in het water.

Op donderdagavond 27 augustus en donderdagavond 3 september doorbreekt de zangeres daarom de coronastilte met een wereldwijde uitzending van twee unieke live concerten, opgenomen op de sfeervolle binnenplaats bij haar thuis in Hasselt.

De twee keer 40 minuten durende special, in een regie van Hans Pannecoucke, zal Dana’s Engelstalige hits en heel wat nieuwe covers in TV-kwaliteit recht tot in de huiskamer brengen van de hopelijk meer dan 65 miljoen mensen die intussen wereldwijd haar versie van ‘One Moment In Time’ op YouTube bekeken hebben.

“Ik sta volop achter de ’Sound of Silence/S.O.S.’-actie die momenteel in België en Nederland loopt, maar ik kan niet langer stilzitten en blijven wachten op iets dat niet meteen lijkt te komen. Na een uitverkochte Lotto Arena in 2019 stonden we dit jaar op een kantelpunt om voor het eerst in nieuwe buitenlanden te gaan spelen. Ik kan nu jammer genoeg niet richting China, Israel of Brazilië reizen, hoewel er daar intussen vele duizenden fans al jarenlang via social media smeken om een show te komen brengen. We waren klaar om na de virale YouTube-hit voor het eerst met onze Lotto-show richting nieuw publiek te trekken en de realiteit is dat die plannen nu allicht voor een hele tijd de koelkast in moeten. Ik heb daarom besloten om een risico te nemen met een TV-waardige en kwalitatieve streaming productie. Onder het oog van regisseur Hans Pannecoucke (o.a. Liefde Voor Muziek, …) nemen we een sprong in het duister, in de hoop zoveel mogelijk fans over de wereld te kunnen bereiken met dit virtuele concept. Als ik niet kan rondreizen om te zingen dan halen we de fans gewoon tot bij mij in huis”, zegt Dana Winner.

Beide online concerten zullen beschikbaar zijn aan 10 euro (of 15 euro in duo-package) en geven naast in totaal meer dan 80 minuten live muziek, een intieme inkijk in Dana’s huis én familie.

“Het voelt erg ongemakkelijk om een volledige show te brengen voor slechts enkele camera’s en mijn crew. Dan mis je je publiek het meest. Ik wou daarom graag naast mijn muzikanten Jan en Jurian, mijn dochter Chinouk, mijn partner Marc en mijn mama vooral dichtbij. Samen maakten we er een heel bijzondere dag van, met een BBQ voor het team én met zelfgeplukte groenten uit onze eigen moestuin.
We hopen met deze twee concerten het tij in de cultuursector te keren en zeker ook anderen te inspireren. De band tussen een artiest en het publiek mag niet stuk gaan omdat de overheid de voorbije periode onvoldoenden opkwam voor de meer dan 80.000 mensen en meer dan 5.000 bedrijven die actief zijn in de event- en cultuursector. De muziek mag niet uitdoven omdat we geen traditioneel podium meer hebben zoals we dat altijd gekend hebben. Als dit digitale concept aanslaat, ligt de hele wereld meer dan ooit voor iedereen open en ik ben blij dat ik die keuze mag en kan maken in deze uitdagende tijden. Laat ons hopen dat de fans als ware ambassadeurs het nieuws mee verspreiden en we zoveel mogelijk huiskamers in kunnen streamen”, besluit de Limburgse zangeres vastberaden.

De muzikale specials ‘From my home to your home’ zullen voor het eerst worden uitgezonden op donderdagavond 27 augustus en donderdagavond 3 september, telkens om 20h. Ze zijn over de hele wereld beschikbaar en kunnen ook later “on demand” worden opgevraagd en herbekeken.

Tickets via https://bit.ly/2Ytcg1f

Showbizznieuws 24/7