10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 mei 2021
10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 mei 2021

Celien Deloof openhartig: “het is een fulltime job”

Foto: VIER

Celien Deloof kennen we als zangeres en dochter van Margriet Hermans. De 28-jarige kampt echter al bijna 20 jaar met diabetes type 1 maar heeft daar vrede mee.

“Bij diabetes type 1 maakt je alvleesklier geen insuline aan. Zonder medicatie gaan mijn suikerwaarden alle kanten op”, legt Celien uit in Het Laatste Nieuws, “ik moet dus constant mijn eigen waarden bijsturen. Dat is vermoeiend en voelt voor mij aan als een fulltime job”.

Celien heeft ook een insulinepomp en draagt die wel op een zeer speciale plaats. “Meestal tussen mijn boezem, omdat onder mijn bh niemand de pomp ziet zitten”, bekent Celien. De zangeres erkent wel dat haar leven soms moet inboeten op spontaniteit door de ziekte. ““Op zich kan ik alles wel doen, maar het vergt meer voorbereiding. Holderdebolder op vakantie vertrekken lukt niet, want ik moet zorgen dat ik mijn insuline en sensoren bij heb, maar ook mijn doktersattesten in geval van calamiteiten. Mijn vriend Chris weet dat ik meer tijd nodig heb om me medisch voor te bereiden voor een etentje dan dat ik voor de spiegel sta!”, lacht Celien Deloof in de krant.

Showbizznieuws 24/7