18 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Birgit Van Mol: “dat hoort toch bij de puberteit?”

Birgit Van Mol
Foto: Photo News

Birgit Van Mol zag hoe de klas van haar zoon Otis in quarantaine moest nadat een leerling besmet was met corona. Met daaropvolgend de (verlengde) herfstvakantie zit Otis alweer enkele weken thuis. Toch ziet een puberende jongen dat zelden als een straf, om wat minder op de schoolbanken te zitten, schrijft het nieuwsanker in haar column in Story.

“Het geeft hen dat gevoel van vrijheid waar ze op hun leeftijd erg naar op zoek zijn. ze moeten op schooldagen wel de discipline hebben om op tijd de online  lessen te volgen, maar tussendoor kunnen ze al eens een balletje trappen of wat op social media zitten en zelf bepalen wanneer ze welke taak maken.”

Birgit Van Mol ziet ook hoe de jongeren nu zelfs digitaal kattenkwaad uithalen. “Dat hoort zo hard bij de puberteit, toch?” schrijft Birgit in Story.

Het nieuwsanker deelt dan ook haar beste tip voor leerkrachten: “let op hoe je in beeld komt. Tenzij je echt het mikpunt van grapjes wil zijn!” Birgit Van Mol gooit trouwens met complimentjes naar leerkrachten die snel hun lessen op een toffe manier hebben kunnen aanpassen aan het online gegeven. ‘Chapeau’, besluit Birgit Van Mol in Story, zowel naar leerlingen als leerkrachten.

Showbizznieuws 24/7