9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024

Bart Kaëll: “Het is constant balanceren”

Zijn hormonen helpen er niet bij

Foto: Maarten Geukens

Er zijn mensen die blijvende tinnitus hebben, maar er zijn ook mensen bij wie het pas opduikt wanneer ze stress hebben. Bij Bart Kaëll is dat het geval. Wanneer hij stress krijgt, heeft hij een fluittoon in zijn oren en dat is het signaal dat Bart het even kalmer aan moet gaan doen.

“Als ik stress heb, keert het terug, en dus probeer ik veel bewuster in het leven te staan. Die praline daar bij jouw koffie? Laat vijftien mensen die opeten, en ze zullen achteraf niet kunnen zeggen wat de smaak was, gewoon omdat ze niet in het nu zijn. Ik probeer dat anders te doen. Ook op het werk: ik doe alles bewuster, en dus doseer ik”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Voor Bart is het niet het allerbelangrijkste dat hij de artiest is met de meeste optredens, hij wil vooral goeie optredens geven. Dat is voor hem veel belangrijker.

“Het is een constant balanceren. Koorddansen. Niet te veel overhellen naar de ene, maar ook niet naar de andere kant. En de leeftijd helpt natuurlijk niet. Mijn hormonenhuishouding — ik word steeds gevoeliger — maakt de dingen al eens extra ingewikkeld.”

Showbizznieuws 24/7