17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Barbara Dex blikt terug op haar deelname aan het songfestival

Zij eindigde laatste

Foto: Peter De Smedt

In 1993 mag Barbara Dex ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival dat dat jaar plaatsvindt in Millstreet, Ierland.

Met het nummer ‘Iemand als jij’ behaalde Barbara de laatste plaats. Toch is ze altijd achter het nummer blijven staan, zo vertelt ze in Dag Allemaal: “Ik heb nooit spijt gehad van dat nummer, ik heb er altijd 100 procent achter gestaan”, stelt ze. “En het gevoel van teleurstelling was ’n week later totaal verdwenen. Want ik kwam terug in België en hier was ‘Iemand als jij’ een groot succes”.

Barbara mag dan wel laatste geworden zijn op het Songfestival, maar na 30 jaar staat ze er wel nog steeds. Zo brengt ze een nieuw album uit waarop ze liedjes van vroeger in een nieuw jasje steekt. Haar Songfestivalklassieker was dan ook het eerste nummer waarvan ze dacht: dat moet erop. In een nieuwe versie. Behalve haar eigen nummer bevat het album ook hits van artiesten zoals Ann Christy, Jean Walter en Will Tura.

Met dit album komt ook eindelijk een langgekoesterde droom van Barbara uit: nog eens kunnen samenwerken én optreden met een symfonisch orkest.

Showbizznieuws 24/7