26 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
26 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Acteur uit ‘Het Geslacht De Pauw’: “ik schaam me in zijn plaats”

Benny Claessens
Foto: VRT

Benny Claessens zien we tegenwoordig aan het werk in ‘Albatros’ maar nog steeds wordt de 39-jarige acteur vooral herkend als ‘Benny’ uit ‘Het Geslacht De Pauw’. Nochtans dateert ‘Het Geslacht De Pauw’ al van zeventien jaar geleden.

“Ik vind het op zich wel interessant dat dat nog altijd leeft”, vertelt Benny Claessens in Dag Allemaal. “Al is het voor mij een afgesloten hoofdstuk.”

De acteur werd toen gelanceerd door Bart De Pauw maar over zijn ontdekker heeft Claessens niet veel goeds te zeggen: “Ik vind het heftig dat ik dat toen allemaal niet wist, en dat die vrouwen bijna gedwongen uit de anonimiteit moesten treden en nu geculpabiliseerd worden.”

De acteur vindt het verschrikkelijk dat de slachtoffers tweemaal moeten lijden: “Ze hebben daaronder geleden en lijden daar nog onder.”

Benny Claessens is dan ook erg hard voor Bart De Pauw: “Ik vind het heel erg dat iemand niet gewoon sorry kan zeggen. Als dertien vrouwen een verontschuldiging willen, waarom is dat dan zo moeilijk? Ik vind dat onmenselijk bijna.”

“Ik schaam mij in zijn plaats dat hij zich niet excuseert bij die vrouwen, en alleen maar bezig is met een schadevergoeding van twaalf miljoen euro uit de brand te slepen bij de VRT. Waar wij dus als belastingbetaler voor opdraaien”, aldus Benny Claessens die in Dag Allemaal toegeeft dat hij zich daardoor geschoffeerd voelt.

Showbizznieuws 24/7