7 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024
7 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024

Zo lost Helmut Lotti een ruzie op

Foto: VRT

Heel wat jaren geleden verkocht Helmut Lotti 770.00 exemplaren van zijn cd ‘Helmut Lotti Goes Classic’. Dit jaar is hij terug met een nieuw album ‘Italian Songbook’. Bij die nieuwe cd hoort ook een nieuwe tournee, iets waar Helmut erg naar uit kijkt. “Eerst bij ons hier, en daarna trekken we naar het buitenland. Ik kijk er echt naar uit. Ik heb het podium te lang moeten missen.”, zegt een enthousiaste Helmut in Primo.

Het gaat Helmut momenteel voor de wind. Een nieuw album, een goede relatie met zijn partner Marieke Van Hooff en ook het contact met zijn ex-partners Kimberly, Carol en Jelle zijn hersteld. Helmut is gelukkig met Marieke en heeft veel lof voor zijn partner. “Ze heeft veel respect voor mijn afgelegde weg, is in de liefde en in haar werk heel zelfstandig en zelfverzekerd en ze begrijpt hoe belangrijk het is dat ik kan werken op de manier waarop dat al jaren goed draait. Onze relatie is gebaseerd op liefde, vriendschap en respect. Waar vroeger ongecontroleerde passie en drama wel eens de bovenhand konden halen, ben ik nu wat ouder, wijzer en rustiger geworden. We hebben allebei ook veel humor.”

En met dat gevoel voor humor proberen Helmut en Marieke ruzies en meningsverschillen op te lossen. “Wanneer ik ’s ochtends bijvoorbeeld wakker word, dan begin ik tegen Marieke met een Nederlands accent te spreken. Ze begint dan te lachen, maar speelt daarop in door ook met die Nederlandse tongval te antwoorden. Als we dan al eens een kleine discussie hebben, stappen we beiden in die alter ego’s en dan is het alsof het andere mensen zijn die die meningsverschillen hebben met elkaar. Dat werkt bij ons, hoe raar dat ook mag klinken”, vertelt Helmut over hun gevoel voor humor.

Dat Helmut lijdt aan een vorm van autisme, dat is iets wat veel mensen niet weten. Helmut steekt het niet weg en komt er openlijk voor uit. “Te vaak worden autisten voorgesteld als karikaturen. Maar wij hebben gewoon een andere manier van denken. Bij mij is mijn autisme echter niet het grote probleem maar wel het feit dat ik ook ADD heb (verwant aan ADHD). Het kan zijn dat ik bijvoorbeeld een gesprek aan het voeren ben met mensen, en dat het gewoon niet doordringt wat er gezegd wordt.” Dat Helmut lijdt aan ADD en autisme heeft een positief effect op zijn carrière. Zo kan hij gemakkelijk teksten onthouden en heeft hij een talenknobbel, iets wat bij buitenlandse tournees van pas komt.

Showbizznieuws 24/7