8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Wim Lybaert: “Dan beland je op mijn zwarte lijst”

Populaire tv-maker is radicaal

Foto: VRT

Sinds ‘De Columbus’ wordt tv-maker Wim Lybaert overal waar hij verschijnt al snel beschouwt als een soort biechtvader: “Binnen de drie minuten weet ik of ze in een scheiding zitten of ziek zijn”, klinkt het in Dag Allemaal. “Schone, ontroerende verhalen en toch voelt dat ook raar, want zij kennen mij, maar ik hen niet.”

Wim is dan ook een allemansvriend. Toch is hij ervan overtuigd dat hij ook een stuk of vier vijanden heeft rondlopen op deze wereld. Het gaat dan om mensen die hem maar bleven naar beneden trekken en die hij om die reden uit zijn leven heeft gebannen. Een goede raad die hij lang geleden eens kreeg van een Chinees.

“De jongste tien, vijftien jaar heb ik geleerd dat het bij sommige mensen geen zin heeft om hen nog te willen pleasen, die gaan je altijd proberen te koeioneren”, aldus Wim. “Ik geloof oprecht dat 95 procent van de wereldbevolking goed is, maar 5 procent heeft een slecht karakter. Met die 5 procent wil ik niets te maken hebben.”

Wie de populaire tv-maker blijft koeioneren, belandt dan ook onverbiddelijk op zijn zwarte lijst. “Voor altijd”, klinkt het fors.

Showbizznieuws 24/7