6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Weerman Bram Verbruggen onzeker: “zal dit ooit verdwijnen?”

Bram Verbruggen
Foto: VRT

Bram Verbruggen hoopt dat het coronavirus stilaan teruggaat naar waar het vandaan komt. “Zodat ons leven zich kan terugplooien naar dat van vóór maart 2020”, vertelt de VRT-weerman in TV Familie.

Verbruggen ziet wel enkele voordelen aan de pandemie: zoals de filedruk die ontzettend gedaald is en de ontbolstering van telewerk, maar uiteraard weegt dat niet op tegen al het menselijke leed dat de coronacrisis veroorzaakt heeft.

De weerman is een metal-fan en zakt dan ook graag af naar Graspop. “Dat Graspop komende zomer zal plaatsvinden, da’s wellicht een utopie”, klinkt het realistisch bij Verbruggen. “Maar ik hoop dat het metalfestival volgend jaar zonder mondmaskers zal kunnen.”

Maar zullen die mondmaskers wel ooit verdwijnen? “Vroeger deden wij lacherig als Aziatische toeristen een mondmasker droegen in onze steden… Maar ik ben er nog niet zo zeker van dat het ooit volledig uit het Belgische straatbeeld zal verdwijnen”, klinkt het bij Bram Verbruggen in TV Familie.

“In gesloten ruimtes zitten zónder mondmasker op of plots géén afstand meer houden: ik denk dat veel mensen het daar moeilijk mee zullen hebben. De medemens opnieuw leren vertrouwen, en ervan uitgaan dat iederéén coronavrij is… Het zal tijd vergen”, meent Bram Verbruggen.

Showbizznieuws 24/7