17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

VTM-reeks ‘Red Light’ met Carice Van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville in competitie op CANNESERIES

Foto: VTM

Vlaams-Nederlandse productie ‘Red Light’ zal zijn internationale première beleven tijdens de officiële competitie van Canneseries (9-14 oktober 2020). De Belgische première van de eerste twee afleveringen van de VTM-reeks zal op het 47e Film Fest Gent plaatsvinden (13- 24 oktober 2020).

In ‘Red Light’ spelen Carice van Houten (‘Game of Thrones’), Halina Reijn (‘Instinct’) en Maaike Neuville (‘De Twaalf’) drie vrouwen met heel verschillende achtergronden wiens levens vervlochten geraken. Sylvia, een prostituee, werkt in een bordeel met haar vriend/pooier, Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg komen de absolute tegenpolen erachter hoezeer ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.

De cast bestaat naast de drie vrouwen uit Geert van Rampelberg (‘Black-out’), Koen de Bouw (‘Torpedo’), Ruth Becquart (‘Over Water’), Joren Seldeslachts (‘Spitsbroers’), Sophie Decleir (‘De Dag’) en Jacob Derwig (‘Klem’). Jonas Vermeulen, Saar de Groof, Jeroen Perceval, Herwig Ilegems en Dominique Van Malder maken ook hun opwachting in de serie.

Carice van Houten en Halina Reijn hebben ‘Red Light’ bedacht en de regie lag in handen van Wouter Bouvijn (‘De Twaalf’) en Anke Blondé (‘The Best of Dorien B’). De reeks werd geschreven door Esther Gerritsen (‘Instinct’), Christophe Dirickx (‘Tabula Rasa’), Frank Ketelaar (‘Overspel’) en Halina Reijn.

‘Red Light’ is een productie van Eyeworks België en Hollands Licht, in coproductie met VTM en BNNVARA, in samenwerking met Man Up Film. De serie kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, The Netherlands Film Production Incentive en Belgische Tax Shelter in samenwerking met SCIO Productions.

Showbizznieuws 24/7