6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Vrouw van Rob de Nijs: “Dat is een bevrijding voor hem”

Het hoeft niet meer

Foto: Peter De Smedt

Als het van Rob de Nijs afhangt, blijft hij tot het einde van zijn dagen gewoon thuis wonen bij zijn vrouw Jet en zoon Julius. Maar natuurlijk kan het altijd gebeuren dat dat niet meer gaat en dan moet er toch iets veranderen. Maar daarover heeft het koppel al met elkaar gesproken.

“Niet veel, omdat hij zegt: ‘Wij redden het toch samen wel.’ En dat is ook zo. (denkt na) Óf je wordt een heel vervelende patiënt, óf je schikt je in je lot. Bij hem zijn al die kleine laagjes eraf gegaan. Hij hoeft niet meer de rol van de gevierde zanger te spelen, hij is nu gewoon wie hij is”, zegt Jet in Dag Allemaal.

Rob komt niet meer buiten, gewoon omdat het niet meer lukt. Maar dat vindt hij allemaal prima. Hij heeft er ook de behoefte niet aan.

“Hij vindt het heel fijn om af en toe collega’s en vrienden uit z’n vakgebied te ontvangen. Maar hij hoeft niet meer de podiumman te zijn en dat is een bevrijding, denk ik. Toen corona aanbrak, was dat een weldaad voor hem, want hij kon niets meer, maar het hóefde ook niet meer. Hij dacht: ‘Nou heb ik gewoon even lekker de tijd om onderuit te zakken.”

Showbizznieuws 24/7