17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Voormalig The Voice-finaliste Dunja Mees lanceert eerste single als Ayla Dunes

Waarschijnlijk doet de naam Dunja Mees nog een belletje rinkelen. De 32-jarige singer-songwriter uit Mechelen nam in 2013 deel aan The Voice van Vlaanderen, waar ze onder de vleugels van coach Regi een finaleplaats behaalde. Onder haar alter ego ‘Ayla Dunes’ brengt ze nu haar nieuwe single ‘Lovelife’, een modern-vintage popnummer met een vleugje jazz, uit.

Ayla Dunes is van alle werelden een beetje thuis. Haar creatieve geest heeft ze mee sinds haar kindertijd. Als klein meisje was ze verzot op zingen, piano spelen én acteren. Na haar studies grafische vormgeving was ze even aan de slag als graficus, tot ze haar eerste grote liefde tegenkwam, namelijk muziek.

“Een familielid overtuigde me om zangeres te worden bij een bluesband. De positieve reacties gaven mij een enorme boost en ik had eindelijk mijn passie gevonden. Het voelde als thuiskomen. Ik besloot om me te verdiepen in de muziek en volgde een masteropleiding ‘jazz zang’ aan het Antwerps Conservatorium”, vertelt een enthousiaste Ayla Dunes.

“Tijdens mijn eerste jaar aan het conservatorium deed ik mee aan The Voice. Ik werd gevraagd door een talentenscout die me al even volgde, nadat ik de talentenwedstrijd ‘Talent Der Lage Landen’ won. Na veel overwegingen ging ik in op het voorstel om deel te nemen aan The Voice’. Ik droomde echter geen enkel moment om de show te winnen, maar zag het eerder als een kans om connecties te maken in de muziekwereld en om ervaring op te doen. Ik wilde tonen wat ik in mijn mars had en proeven van een professionele setting. Met steun van mijn coach Regi heb ik een lang traject kunnen afleggen. Regi was echt een topcoach, hij liet me helemaal vrij om mijn eigen songs te kiezen tijdens de liveshows. Zo heb ik zelf mijn parcours kunnen uitstippelen, onder zijn toeziend oog”.

“Na The voice viel ik even in een zwart gat. Alles is er zodanig goed geregeld en professioneel georganiseerd, dat ik na afloop even moest afkicken. Na de korte en felle bekendheid volgde al gauw de reality check. Het was eigenlijk net iets té druk om in combinatie met mijn studies en werk nog eigen muziek te schrijven en te releasen. Bovendien was ik nog volop op zoek naar mijn muzikale identiteit. Toch bracht ik enkele maanden na de finale een single uit genaamd ‘Meet Again’. Het was een nummer ter nagedachtenis van mijn broer Axel, die toen net bezweken was aan een beroerte. Ik schreef het nummer aan de piano op de avond van zijn overlijden, dat werkt voor mij als een uitlaatklep. Het nummer werd gespeeld op zijn begrafenis in de kathedraal van Monaco. Ik vond het een eer om het nummer aan hem te wijden en wou het vereeuwigen. Daarom heb ik het nummer uitgebracht om mijn boodschap te delen met mensen die hetzelfde doormaken. Radio 1 en Radio 2 hebben het nummer zelfs, tegen mijn eigen verwachtingen in, want het was een lied dat spontaan ontstond uit een moeilijk moment, opgenomen en vaak gedraaid”, zegt de zangeres.

“Mijn eerste single als Ayla Dunes heet ‘Lovelife’. Het is een eigenzinnige maar eigentijdse blend van pop en jazz. Het nummer gaat over de zoektocht naar een echte, liefdevolle en standvastige relatie. Over iemand die het beu is steeds te springen van de ene vluchtige flirt naar de andere. In het nummer vergelijk ik chicken wings met een onenightstand. Het ziet er lekker uit, maar ze zijn snel op. En bovendien moet je er al heel wat eten voor je honger is gestild”, besluit Ayla Dunes met de glimlach.

Showbizznieuws 24/7