17 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 mei 2024
17 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 mei 2024

Tom Waes, Nafi Thiam, Helmut Lotti en Henri PFR bundelen krachten tegen kinderarmoede

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november lanceert UNICEF België deze week een opvallende campagne tegen kinderarmoede.

1 kind op 5 bij ons en 1 kind op 3 in de wereld groeit op in armoede. De Covid-19 pandemie maakt de situatie er niet beter op. Wel integendeel: armoede neemt toe, de ongelijkheden worden groter en de pandemie verstoort essentiële diensten die de gezondheid, het onderwijs en de bescherming van onze kinderen en jongeren moeten waarborgen.

“Het is duidelijk dat de huidige gezondheidscrisis ook een kinderrechtencrisis is. Als we niet dringend handelen, lopen we het risico een hele generatie kinderen te verliezen”, zegt Philippe Henon, woordvoerder van UNICEF België.

UNICEF België roept iedereen – overheden, bedrijven, middenveld én publiek – op om alles in het werk te stellen om de kinderarmoede in België en in de rest van de wereld uit te bannen en zo de meest kwetsbare kinderen en gezinnen te beschermen.

De organisatie zet hiertoe al zijn middelen in en kan hierbij ook rekenen op de steun van zijn vrijwillige ambassadeurs: Tom Waes, Nafi Thiam, Helmut Lotti en Henri PFR die samen een krachtige videoboodschap de wereld insturen: https://www.youtube.com/watch?v=04A89y7HRwM

“Door onze krachten te bundelen kunnen we de negatieve trend omkeren en onze kinderen een betere toekomst bieden.”

Showbizznieuws 24/7