9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Tom Waes: “Ik ga uit van het goeie”

Tom Waes: “Ik ga uit van het goeie”

Foto: VRT

Ze deden veel voorbereiding

Programma’s als ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’ kunnen de dag van vandaag bijna niet meer tot stand komen zonder financiële steun van de Vlaamse regering. Die kreeg dus ook Tom Waes. Jan Jambon was dan ook meteen opgetogen over het programma en het concept.

Natuurlijk kon dat ook meteen rekenen op heel wat kritiek, iets wat Waes zich niet probeert aan te trekken.

“Ik ga altijd uit van het goeie. Ik denk niet dat dit programma door politici misbruikt zal worden, wel integendeel: ik hoop dat het gebruikt zal worden. In scholen, in klaslokalen. Als je een groep 12-13-jarigen onze aflevering over Ambiorix laat zien, krijg je ze misschien wel warm om eens naar het Gallo-Romeins museum in Tongeren te gaan”, zegt Tom in Humo.

In het programma proberen Tom en het hele team gebeurtenissen als de Guldensporenslag in beeld te brengen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Al lukt het objectief zijn hen wel.

“We legden ons oor te luisteren bij historici en professoren, en we kozen in onze vertelling voor de wetenschappelijke consensus. Net omdat aan de Guldensporenslag een zekere mythevorming kleeft, is het toch geweldig om te vertellen hoe de vork echt aan de steel zat.”

Showbizznieuws 24/7