14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024

Thuis-producer reageert op kritiek: “een personage mag nog foute dingen doen”

Foto: VRT

Ophef toen er in Thuis gesproken werden over ‘foie gras’. “Het is onbegrijpelijk en schandelijk dat een populaire serie als Thuis promotie maakt voor foie gras”, klinkt het in een vlijmscherp persbericht van GAIA. Thuis-producer Hans Roggen reageert in Dag Allemaal op de ontstane polemiek.

“Ze hebben het volste recht om te reageren, en wij om een verhaal te vertellen vanuit het personage Tom, en die kan het perfect over ganzenlever hebben. Wij zijn verhalenvertellers, het is niet aan ons om ’n mening te hebben over foie gras”, aldus Hans Roggen in het weekblad.

Uiteraard zijn ze bij Thuis het gesprek aangegaan met GAIA, waarin beide partijen hun standpunten konden uitleggen. Toch benadrukt Hans Roggen dat Thuis “geen schooltelevisie is, maar een ontspanningsmoment.”

“Wij maken fictie, gebaseerd op ’t echte leven. Anderen kunnen ons inspireren, maar ze mogen ons niet beïnvloeden”, aldus de Thuis-producer in Dag Allemaal. Uiteraard zijn er ethische richtlijnen die de VRT en vele programmamakers volgen. Zo wordt er in Thuis niet meer gerookt. “Maar een personage mag wel nog foute dingen doen, anders heb je geen verhaal”, aldus Hans Roggen.

Showbizznieuws 24/7