16 °C Antwerpen, BE
vrijdag 21 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
vrijdag 21 juni 2024

Siska Schoeters: “Ik stel eisen als ik meewerk aan een programma”

Daar begint het bij

Foto: Photo News

Je hoort vrouwen van boven de veertig wel eens klagen dat ze niet meer aan de bak komen voor hun job. Vooral als je bekend bent, kan je daar wel eens last van hebben. Al is dat idee volgens Siska Schoeters stilletjes aan toch aan het veranderen.

“Maar we zijn er echt nog niet! Er zijn nog altijd overal veel meer mannen, ze verdienen nog altijd meer geld terwijl ze dezelfde job uitoefenen en ze hebben belangrijkere posities. Dat komt omdat vrouwen anno 2024 nog altijd een minderwaardigheidscomplex hebben”, zegt ze in Flair.

De grootste boosdoener is natuurlijk nog altijd de sociale media. Die blijven een ideaalbeeld creeëren van mannen en vrouwen die voor veel mensen gewoon niet haalbaar is. De media kan daar natuurlijk iets aan veranderen en dat probeert Siska ook met haar programma’s.

“Als ik meewerk aan een tv-programma, zeg ik altijd dat ik evenveel vrouwen als mannen wil die eraan meedoen, maar dan nog blijft het moeilijk om die vrouwen te vinden. Ten eerste door dat minderwaardigheidscomplex: we gaan ervan uit dat onze mannelijke collega het beter kan uitleggen en ten tweede omdat je als vrouw altijd meer wind vangt. Als je als vrouw voor je mening opkomt, krijg je steevast kritiek. Je kan namelijk niet slim en mooi tegelijk zijn. Kijk maar naar De Slimste Mens ter Wereld: vrouwen die het daar goed doen, krijgen massa’s haat over zich heen.”

Showbizznieuws 24/7