26 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
26 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Sean Dhondt: “het is belangrijk dat dit stopt”

Foto: Photo News

Eind vorige week raakte bekend dat er van verschillende bv’s naaktbeelden waren gelekt. Er gingen heel wat geruchten de ronde, geruchten die volgens de betrokkenen niet altijd even correct waren.

Sean Dhondt gaf vrijdag een beetje tekst en uitleg op Qmusic. “Wie had kunnen denken dat ik hier ooit op de radio iets over zou komen vertellen? Maar ik voel dat het nodig is. Ik ga daar niet over liegen, de impact op mezelf en mijn dichte omgeving, de mensen die ik het aller-, allerliefste zie, is enorm. Gigantisch zelfs. De manier waarop mijn privacy en die van anderen is geschonden, is ronduit mensonterend. Met als gevolg een hallucinant sneeuwbaleffect, in gang gezet door iemand die het nodig vond om privé-beelden kwaadwillig te verspreiden.”

Die beelden hadden nooit verspreid kunnen worden mochten ze niet gemaakt zijn. “Ja, ik heb die beelden zelf gemaakt, in mijn privé-sfeer. Maar het was uiteraard niet de bedoeling dat die beelden ongevraagd zouden rondgaan. Want zo kwamen ze ook terecht bij mensen die, tegen hun wil, die beelden te zien hebben gekregen. En ontstonden er plots de wildste verhalen. Daarom is het zo belangrijk dat dit stopt. Ik wens het niemand toe om op deze manier publiekelijk vernederd te worden. En natuurlijk zie je daar enorm van af. Maar, ik heb tegelijkertijd ook heel hard beseft dat een opvangnet op zo’n momenten heel belangrijk is. Zowel familie, vrienden, collega’s hier bij Q en bij VTM en ver daarbuiten.. Ik kan me heel goed inbeelden dat mensen die geen dergelijk, warm opvangnet rondom zich hebben of jonge mensen, die minder weerbaar zijn, er daardoor echt onderdoor gaan. En daarom vind ik het nogmaals nodig om er nu iets over te zeggen. Want wat mij nu overkomen is, kan misschien wel andere mensen helpen”, gaat Sean verder.

Sean is de afgelopen week door een hel gegaan. Het was niet meteen de meest prettige periode uit zijn leven. “Voor iedereen die hetzelfde meemaakt of meegemaakt heeft of iemand kent in dezelfde situatie, alsjeblieft: wees lief voor elkaar. Wees je bewust van de gevaren. Hoe snel iets kan gebeuren, zonder dat je daar zelf bij stilstaat. Ik ben nu, jammer genoeg, een goed voorbeeld om dat te zeggen. Doe er niet lacherig over of pest elkaar niet. Want dit is ernstig. Mensen kunnen in zo’n situatie alle hulp gebruiken. Ik wil nu vooral rust om dit te verwerken voor mezelf en met de mensen rondom mij, die er het meest toe doen. Het is zo belangrijk dat dit stopt. Voor alle betrokkenen nu. En voor iedereen die het nog zou meemaken in de toekomst”, besluit Sean Dhondt.

Showbizznieuws 24/7