11 °C Antwerpen, BE
maandag 15 april 2024
11 °C Antwerpen, BE
maandag 15 april 2024

Peter Van de Veire reageert op delen naaktbeelden en beschermt zijn gezin: “laat die met rust”

Peter Van de Veire
Foto: Photo News

Na Stan Van Samang heeft ook MNM-presentator Peter Van de Veire zich uitgesproken over het delen van naaktbeelden waarin hij te zien is. De presentator roept de luisteraars én haters op om niet langer beelden te delen. De afgelopen week bleef het windstil, maar nu deelt de presentator zijn deel van het verhaal.

“En dan? Dat ik en een paar andere mannelijke Bekende Vlamingen naaktbeelden van zichzelf hebben gemaakt in de privé-sfeer? Waarvan niemand weet hoe en in welke omstandigheden die gemaakt zijn. En waar niemand ook verder zaken mee heeft … Want stel je nu ’s voor … dat iemand jouw telefoon vindt. En jouw beeldmateriaal ziet. Dat jij eigenlijk helemaal voor je eigen zelf had gemaakt. Of je vrouw… Of je man… Of iemand die je graag ziet…”, schrijft Peter op MNM.be .

“En die iemand vindt dat enorm boeiend en zelfs een beetje spannend om die beelden te delen met andere mensen. Die weer andere mensen kennen. Die ook weer andere mensen kennen … Zodanig dat het op alle schermen en schermpjes van heel de wereld eindigt. En plots word je het perverse mikpunt van spot en haat. Stel je voor: je gaat naar de winkel met je zoon. Waar mensen je herkennen en zomaar poef! Luid lachend obscene gebaren beginnen te maken. Terwijl je zoon erbij staat.”

Peter Van de Veire las de afgelopen dagen verhalen die compleet verzonnen zijn en die naar zijn zeggen getuigen van ‘een heerlijke maar gevaarlijke fantasie’. Volgens Peter Van de Veire is er totaal geen verhaal. “Er worden op social media namen genoemd van die onschuldige mensen die tot een paar dagen geleden van niks wisten. En hier oprecht ook niks mee te maken hebben. Tot op Tik Tok toe …”. Mogelijk heeft de presentator over een vrouwelijke collega bij MNM waarvan de naam de afgelopen dagen meermaals op de sociale media genoemd werd.

“Dit is 2020. In dit land mag je geen privébeelden doorsturen zonder toestemming. Op sextingbeelden doorsturen zonder toestemming staan straffen. Gevangenisstraffen van 5 jaar. 5 jaar als je die beelden krijgt en zonder toestemming deelt. Dus als je vandaag beelden met je WhatsApp hebt doorgestuurd naar je vrienden in de groep omdat dat toch zo ongelofelijk komisch is… kan de rechter je tot 5 jaar gevangenis veroordelen”, reageert Peter Van de Veire. En dan is absoluut géén onzin.

En dan is er nog zijn familie, zijn gezin. Dochter Jitske haalde tijdens het weekend al uit naar mensen die de beelden deelden. Uiteindelijk zou zij haar tweet verwijderen. “Ewel. En dan is er mijn gezin. Onze familie. Al die krachtige en prachtige mensen rond ons. De omgeving. Die mensen die wij allemaal graag zien en die ons graag zien. En die hier totaal niet om gevraagd hebben. Ik vraag je terwijl ik je in de ogen kijk … : laat die met rust. Heb je zin om te lachen? Gekke memes te maken of je overschot van tijd te vullen met gemene opmerkingen? Deel ze dan met ons. Bende pipo’s die we zijn … Hè ..? Maar deel dat niet met de mensen die we graag zien. Opnieuw: stel je voor dat je minderjarige dochter sexueel getinte opmerkingen krijgt omdat er van haar papa beelden zijn die eigenlijk niet voor iemands ogen bestemd zijn …”, schrijft Van de Veire op MNM.be .

De afgelopen dagen repte Peter Van de Veire op met geen woorden over het voorval op de radio. Maar achter de schermen deed hij dat wel. Ik heb gepraat met mensen. Ik heb geroepen. Ik heb gehuild. Ik heb getierd wat een gigantisch kalf ik ben geweest … Ik heb geleerd. Ik heb heel veel nagedacht. En nu heb ik ook gesproken. Om jou te laten nadenken. Over de gevolgen van wat er op dit moment gebeurt. Je vindt me een crimineel? Een pervert? Een viezerik? Ga vandaag voor je spiegel staan. Kijk….. Lang. Want jij wou toch die beelden zien? Ook een beetje pervers… Jij wou die doorsturen naar iedereen die je kent. Wel … Dat was pas echt crimineel … Voel je die schaamte? Voel dan wat ik gevoeld heb. Wat wij gevoeld hebben. En wat jij nooit wil voelen … Want eerlijk? Het gaat om onze persoonlijke seksualiteit. En dat is privé. Van ons. En daar heb jij evenveel mee te maken als ik met de jouwe …”, klinkt het verder.

Om een lang verhaal kort te maken, MNM grijpt het voorval aan om ook op de radio over sexting te praten. Onder andere via de Instagram van MNM. Daar kan je om kwart over vier terecht voor meer duiding.

Showbizznieuws 24/7