19 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Schoonmama Stephanie Planckaert is ongeneeslijk ziek

Zo werd het ontdekt

Foto: VTM

Zo’n twee jaar geleden werd vastgesteld dat Lynn, de mama van Christopher Timmerman – de echtgenoot van Stephanie Planckaert, aan jongdementie in de vorm van alzheimer lijdt. Naar aanleiding van Moederdag spraken Christopher en zijn mama daar voor de eerste én enige keer samen over tijdens een uniek dubbelinterview met Dag Allemaal.

In dat gesprek vertelt Christopher onder meer over de momenten waarop ze voor het eerst hebben gemerkt dat er iets niet klopte met z’n mama: “Als wij op bezoek gingen, vertelden wij geregeld verhalen. Als we daar dan wat later naar verwezen, wist mama niet meer waarover het ging”, legt hij uit. “Dan zei ik: ‘Allez mama, ik heb dat daarnet verteld’, en dan begon ze te wenen omdat ze het echt niet meer wist.”

“Een eerste neuroloog dacht dat dat stressgerelateerd was. Mama had op dat moment een kinderdagverblijf, en daar kroop heel veel werk in. Ze is daar toen mee gestopt, maar de problemen bleven duren”, vervolgt Christopher. “Via een kennis zijn we toen bij een andere neuroloog beland. Na drie maanden en allerlei onderzoeken was het duidelijk: mama had jongdementie, meer bepaald alzheimer.”

Showbizznieuws 24/7