2 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024

Onthulling van Marc Stroobants over dood van zoontje Ziggy

Foto: VRT

Voor zijn ogen doodgereden door truck

Marc Stroobants, gekend acteur, en zijn vrouw Mieke Laureys zijn getekend voor het leven. Hun zoontje Ziggy werd in 2014 aangereden op zijn fietsje.

Kleine Ziggy overleefde het niet en liet een onbeschrijfelijk gemis na bij iedereen die hem kende. “Er mogen dan al bijna tien jaar verstreken zijn, de impact blijft enorm”, vertelt papa Marc aan Het Laatste Nieuws. 

Hij en zijn vrouw bleven gebroken achter, wetende dat ze hun kind nooit zouden zien opgroeien. “Boomchirurg, dat wist hij al Ziggy, dol op de natuur, zou later boomchirurg worden. Hij is net geen zeven jaar mogen worden”, vertelt zijn papa.  

Maar Ziggy zal nooit vergeten worden. Het is dan ook alleszeggend dat er in Marcs stadstuintje en ook op het Krugerplein aan Ziggy’s school, een ginkgo biloba-boom is geplant ter ere van zijn zoontje. 

Deze boom wortelt al miljoenen jaar op de aarde en overleefde zelfs de dinosauriërs en de atoombom van Hiroshima. “De ginkgo symboliseert voor ons onsterfelijkheid. Iets dat er altijd zal zijn. Zoals Ziggy er altijd zal zijn”, onthult Marc in Het Laatste Nieuws.

Showbizznieuws 24/7