4 °C Antwerpen, BE
maandag 5 april 2021
4 °C Antwerpen, BE
maandag 5 april 2021

Online broertje van ‘Big Brother’ oogst kritiek

Foto: Ketnet

We kennen allemaal Big Brother als het spel waarbij kijkers 24 uur lang, en dat 7 dagen op 7, kunnen meekijken naar wat er gebeurt met de bewoners van het huis. Maar kende je zijn nieuwe online broertje ‘The Social House’ al?

Sinds zondag 4 april zitten acht Vlaamse influencers, bekend van Instagram en TikTok, de hele paasvakantie samen in een huis. Het concept komt uit Amerika overgewaaid en is vergelijkbaar met dat van Big Brother behalve dan dat deze influencers hun GSM wel mogen houden en het de bedoeling is dat ze in die twee weken zoveel mogelijk online content maken.

Niks aan de hand zou je denken want aan alles werd gedacht. Net zoals bij Big Brother werden bijvoorbeeld alle kandidaten getest op Corona en moesten ze voor hun intrede in het huis een week in quarantaine. Het internet is alleen een beetje verbolgen omdat de acht influencers allemaal ‘blanke’ Vlamingen zijn en er op die manier niet voldoende aan diversiteit wordt gedaan. Zo schrijft Ketnet-acteur Leonard Santos op zijn Twitter-account: “White influencers die van de daken schreeuwen dat méér representatie van diversiteit ZO belangrijk is maar wel met een vol geweten in projecten stappen zonder eens na te gaan van: “Why are we all white in this project?”. Hij hekelt daarmee vooral de organisatie van de ‘The Social House’ want de deelnemers wisten in eerste instantie niet van elkaar dat ze zouden meedoen.

De jonge kijkers zullen hun slaap er waarschijnlijk niet voor laten want met namen als Jonatan Medart, Elias Verwilt en Stien Edlund zal ‘The Social House’ Ketnetkijkend Vlaanderen wel kunnen smaken.

Wil je zelf ‘The Social House’ volgen? Dat kan op hun Instagrampagina en hun YouTubekanaal.

Showbizznieuws 24/7