17 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 mei 2024
17 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 mei 2024

Meedoen aan The Masked Singer? “Niet zonder risico”

Foto: VTM

Vind jij de kostuums in The Masked Singer ook zo prachtig? Weet dan dat ze voor heel wat problemen zorgen! “We hebben er dikwijls op gevloekt,” onthult producer Olivier Deprez in Dag Allemaal.

Bijna geen zicht, verstikkend warm en een strikte toiletplanning, dat is waar de kandidaten in The Masked Singer rekening mee moeten houden. En dat leidt soms tot gevaarlijke taferelen, geeft Olivier Deprez toe.

“Monster Bart Tommelein is tot op 3 centimeter van het podium gekomen, en donderde er bijna af,” aldus Deprez die toegeeft dat het zicht enorm beperkt is door de kostuums.

Een tweede probleem is de hitte. Binnen in zo’n kostuum kan de temperatuur tot wel 35 graden oplopen. “De onderkant van het hoofd wordt vlak voor het optreden nog eens vastgestikt, dus er komt amper zuurstof binnen. Na maximaal twintig minuten móet dat masker er dus weer af,” geeft Deprez toe. Of er gebeuren ongelukken…

Andere problemen zijn het geluid en vooral ook het gewicht van zo’n pak dat tot wel 12 kilo kan wegen. Al vormt ook het toiletbezoek een praktisch probleem…

“Voor enkele kostuums was dat geen probleem, maar bij de meeste BV’s hebben we echt een toiletplanning moeten opstellen. Met de Koningin bijvoorbeeld is de afspraak dat ze drie kwartier voor ze op het podium moet nog even kan gaan,” aldus Olivier Deprez in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7