6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Margriet Hermans: “Waarom mogen zij geen kans krijgen”

Ze valt bij de doelgroep

Foto: VTM

Het is langer een feit dat oudere vrouwen een taboe blijken te zijn op televisie. Met mannen heeft men daar niet meteen een probleem mee, maar vrouwen die al wat ouder zijn, worden te vaak vervangen door jongere presentatrices.

Dat vindt ook Margriet Hermans niet kunnen. Zij vindt dat ook zij nog altijd een kans moeten krijgen.

“Terwijl ‘oudere’ mannen à la Bart Peeters, Tom Waes (55) en Wim Lybaert (55) wel volop kansen krijgen. Het moet gezegd: die mannen kúnnen iets. Maar waarom zou een vrouw mét talent en een rimpel die kans niet mogen krijgen? Ik begrijp dat eigenlijk niet goed. Talent staat toch los van leeftijd, zeker?!’”, zegt ze gefrustreerd in Tv Familie.

Margriet begrijpt heel goed dat er moet ingespeeld worden op verjonging. Maar een gezonde mix aan jong en wat ouder, zou er toch ook zeker moeten zijn.

“Het draait om talent én verjonging. Je moet niet zomaar een jonge persoon in de plaats zetten van iemand met een rimpeltje. Kijk naar de Franse en Nederlandse televisie, daar krijgen oudere presentatrices wél nog een kans. Terwijl het hier steeds vaker draait om commercialisering. Het ontdekken van nieuw talent is positief, maar ik weet niet of dat dan per se jóng talent moet zijn.”

Showbizznieuws 24/7