Leah Thys: “Die band kan ik nooit vervangen”

ByLisa Paulussen

19 juni 2024
Foto: Peter De Smedt

Het personage van Leah Thys in ‘Thuis’, Marianne, moet het al een tijdje zonder partner stellen. Maar als het van de actrice afhangt, maar daar nog altijd verandering in komen.

“Dat kan altijd. Het mag zelfs een groen blaadje zijn, omdat dat weer extra spelmogelijkheden geeft. Ik hoorde Cher (78) onlangs zeggen waarom ze op jongere mannen valt. ‘Die van mijn leeftijd zijn meestal dood’, was haar antwoord. Ach, het leven is al serieus genoeg”, zegt Leah in Primo.

Voor zichzelf hoeft een nieuwe relatie niet per se. Ze sluit het niet uit dat het ooit nog gebeurt, maar zij hecht meer belangrijk aan vriendschap.

“Met Jos deelde ik 50 jaar lief en leed. Een band die ik nooit kan vervangen, denk ik. Mensen denken vaak dat verdriet slijt met de jaren en maken zich wijs dat de tijd alle wonden heelt. Het tegendeel is waar. Het verlies blijft voelbaar. Ik mis mijn man nog elke dag. Ik heb een leven vóór en een leven ná zijn overlijden en die twee zijn niet te vergelijken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.