8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Kris Wauters weet waarom Clouseau nog steeds scoort

Foto: PhotoNews

Volgend jaar bestaat Clouseau 35 jaar. De band, die in het begin bestond uit onder andere Bob Savenberg en de broertjes Wauters, hebben er al een glansrijke carrière opzitten. In 1991 ging de groep zelfs voor ons land naar het Eurovisiesongfestival.

“Ik vond dat supertof”, blikt Kris Wauters terug in het boek ’65 jaar België op het songfestival’, “Ik zie Koen nog blinken voor de camera, voet op de monitor. Ik denk niet dat we dat nummer veel beter hadden kunnen brengen.”

Ondanks de goede performance, bleven de hoge punten uit. Ook de gehoopte internationale doorbraak kwam er niet. “We hebben daar nochtans veel promotie gevoerd”, herinnert Kris zich “van ons eerste Engelstalige album verkochten we 200 000 exemplaren, zo slecht is dat nu ook weer niet. Maar als je niets kan forceren, gebeurt er nadien niks meer.”

Toch hebben ze zich dat buitenlands avontuur geen moment beklaagd. “We weten nu dat Clouseau oneindig veel beter is in het Nederlands, dat geeft ons iets uniek”, aldus de oudste van de broers Wauters.

Showbizznieuws 24/7