Koen Wauters: “Die prijs mag volgend jaar naar hem gaan” 

Foto: VTM

We kennen Koen Wauters als de presentator van de shiny-floorshows op VTM, maar ook als meubilair bij elke talentenjacht die er is geweest. Toch is Koen blij dat hij ook andere kansen heeft gekregen dan alleen maar dat. 

“Ik ben zeer trots op de twee seizoenen van Over winnaars die we gemaakt hebben, waarin ik vier mensen met een fysieke beperking telkens een fysieke uitdaging voorschotelde. En ik roep al eventjes, en steeds luider, hoe hard ik live tv mis zoals Kriebels of Binnen zonder bellen. Daarin kwam alles samen: ik mocht live presenteren, zingen, dansen en ronduit onnozel doen. Heerlijk”, zegt hij in De Morgen. 

Wauters is zelf ook grote fan van soortgelijke programma’s. Zo is hij een trouwe kijker van ‘Bompa Bockie’. 

“Wat mij betreft ligt de Kastaar voor mediapersoonlijkheid van het jaar al klaar. Jeroom maakte Boris. Jeroen Meus Dagen zonder broer. Tom Waes werkt aan Kalm Waes, waarin hij innerlijke rust probeert te vinden. De oogst aan persoonlijke en kwetsbare programma’s waarin een tv-figuur een andere kant belicht, is de laatste jaren groot. En we krijgen er ook niet genoeg van. Ik geef het maar mee.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.