24 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
24 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

“Knap hoe Gert Verhulst daar zoveel energie in steekt”

En hij niet alleen

Foto: VTM

Als je als beginnend artiest het vak van iemand kan leren die al jaren in het vak staat, dan is dat mooi meegenomen. Een goeie mentor kan iemand tenslotte naar een hoger niveau tillen zodat hij of zij nog beter wordt.

“De showbizzwereld kan hard zijn en dan helpt het dat je beroep kan doen op het advies van iemand die het allemaal al meegemaakt heeft. Iemand die advies kan geven over de job zelf, maar ook over alles wat daarbij komt kijken. Omgaan met reacties op de sociale media, volgende stappen in de carrière… Maar de artiest in kwestie moet vooral ook talent hebben, natuurlijk. Want zonder geraak je nergens. Maar kijk naar Aaron Blommaert, James Cooke, Laura Tesoro… Dat zijn allemaal superveelzijdige talenten”, klinkt het bij HLN-mediawatcher Bram De Brabander.

Jules Hanot is het daar mee eens. Hij vindt ook dat een mentor mooi werk kan verrichten, zolang de leerling maar over de nodige capaciteiten beschikt.

“Laura, Aaron en James zijn stuk voor stuk prachtige voorbeelden hiervan. En als er dan iemand bereid is om zich over een leerling te ontfermen en de wegen kent in de jungle van de media, dan is dat een enorm voordeel. Vaak zijn het de grote idolen van weleer die die taak op zich nemen. ‘Koen, Kürt en Gert hebben in de media al een prachtig parcours afgelegd. Het is straf om te zien hoe zij hun ‘opvolgers’ dan ook nog eens onder hun vleugels nemen. Respect, hoor. Want daar kruipt veel energie in.”

Showbizznieuws 24/7