20 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
20 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Kathleen Aerts: “dat wordt een heel intiem moment met mijn broer”

Kathleen Aerts
Foto: Photo News

Kathleen Aerts verloor haar moeder op 17 november aan de gevolgen van jongdementie, waar mama Maria al zestien jaar aan leed. De uitvaart gebeurde in Zuid-Afrika waar het gezin al vele jaren woonde.

“Mijn broer Bert heeft het afscheid gevolgd via Facetime”, verduidelijkt Kathleen in Dag Allemaal. “Ons mama zou niet zo’n typisch Belgische grote begrafenis gewild hebben. We gaan haar as voor een deel hier houden, want ze heeft vijf jaar hier gewoond. En het andere deel gaan we bij het graf van mijn papa in België zetten, om hen te herenigen”, klinkt het emotioneel bij Kathleen.

Kathleen beseft nu al dat dat een heel emotioneel moment zal worden. Kathleens vader overleed vijftien jaar geleden in zijn slaap aan een hartaderbreuk.

“Het wordt een heel intiem moment samen met mijn broer”, geeft Kathleen toe. Al beseft de originele blonde van K3 dat het niet voor meteen zal zijn. “De eerste maanden zal ik niet in België geraken”, aldus Kathleen in Dag Allemaal.

Maar in haar hoofd zijn ze nu al samen. Het is meer als symbolische waarde, geeft Kathleen toe. “Het was ook de wens van mama, dat heeft ze altijd gevraagd. Een ander deeltje van haar as gaan we uitstrooien op de plek waar haar vriend is uitgestrooid, de man die ze na de dood van papa had leren kennen maar die enkele jaren geleden ook overleed. Dan is ze op de drie plekken waar ze het liefst was”, klinkt het emotioneel bij Kathleen Aerts in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7