14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024

Karen Damen over nieuw programma: “van dezelfde makers als Down The Road”

Karen Damen
Foto: Photo News

Karen Damen en Ruth Beeckmans presenteren binnenkort Cupido Ofzo op VTM. Iedereen kan in deze tijden wel wat extra liefde gebruiken en daarom gaan Karen en Ruth op zoek naar een lief. Niet voor zichzelf, wel voor mensen met een beperking of stoornis.

“Het is sowieso niet makkelijk om de liefde van je leven te vinden, laat staan als je zo’n extra hindernis moet overkomen”, vertelt Karen Damen in Story. “De drempel om iemand te leren kennen is vaak groter en ook puur praktisch is het niet makkelijk.”

Veel van de mensen die in het programma aan bod komen, maken bijvoorbeeld deel uit van een leefgroep. “Dan is het – zelfs los van corona – niet aan de orde om een paar uur op café te gaan zitten om iemand te leren kennen. Leuk dus dat Ruth en ik een handje kunnen helpen. Iedereen heeft recht op liefde”, klinkt het liefdevol bij Karen Damen.

Maar hoe verliep de omgang met de kandidaten? Mensen hebben immers al snel de neiging om te gaan betuttelen… “Terwijl het volgens mij juist beter is om normaal te doen – in de mate van het mogelijk”, vertelt Karen in Story. “Het is een plus dat Cupido Ofzo van dezelfde makers is als Down the Road. Die mensen weten hoe je met de kandidaten moet omgaan.”

Showbizznieuws 24/7