22 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
22 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Jo Vally: “Hij is een monument”

Net dat werd te lastig

Foto: Wim Dezutter

Heel wat bekende Vlamingen zijn in shock nu Will Tura aankondigt dat hij stopt met optreden. “Ik heb nog steeds grote bewondering voor Will, hij was mijn groot voorbeeld’, zegt Jo Vally.

Hij heeft al een band met Will sinds het begin van zijn carrière. “Toen zijn broer Staf nog leefde, ben ik in diens studio demo’s gaan inzingen. Ik heb ooit zijn lichtinstallatie overgekocht”, onthult Jo Vally aan Dag Allemaal.

“In ’99 trad ik voor ’t eerst op in het Sportpaleis, en bij een etentje vroeg ik Will of hij mijn special guest wou zijn. Hij zag dat zitten, maar veertien dagen later liet Jean Kluger weten dat het niet door kon gaan”, aldus Jo Vally.

Ondertussen spelen twee van de muzikanten van Will Tura bij hem. Een jaar geleden had Will hen al meegedeeld dat hij afscheid zou nemen. “Optredens deed hij niet meer in twee delen, hij zong liever aan één stuk anderhalf uur door, omdat het te lastig was om zich weer op te laden”, geeft Jo Vally toe in Dag Allemaal.

“Maar hoe hij op zijn 80ste nog op het podium stond was onvoorstelbaar. Tura is een monument in Vlaanderen”, geeft Jo Vally mee.

Showbizznieuws 24/7