9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024

Jean-Marie Pfaff emotioneel: “Dat voorval doet me stilstaan bij de dood”

Het leven en de uitdagingen van voetbalicoon Jean-Marie Pfaff

Foto: Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Jean-Marie Pfaff, de beroemde Belgische keeper, blikt terug op zijn leven, zowel op als buiten het veld, terwijl hij zijn 70ste verjaardag nadert. 

Hij spreekt in Humo met nostalgie over zijn jeugd en de uitdagingen die hij moest overwinnen. “Het was niet makkelijk om als kind op te groeien in een woonwagen in de jaren 50 en 60,” herinnert Pfaff zich. Zijn emotionele band met zijn overleden vader en de moeilijkheden die hij als jonge voetballer ondervond, vormden een cruciaal onderdeel van zijn vormingsjaren. Recenter heeft het gezondheidsdrama van zijn vrouw Carmen hem diep geraakt: “Zonder Carmen? 

Dat kan ik mij niet voorstellen. Ik denk niet dat ik het dan nog lang trek.”

Showbizznieuws 24/7