16 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
16 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Jan Verheyen verdedigt Bart De Pauw: “maar hij heeft wel dómme dingen gedaan”

Foto: Photo News

Jan Verheyen heeft zich altijd opgeworpen als verdediger van zijn vriend Bart De Pauw in de hele zaak rond grensoverschrijdend gedrag. Ook nu de ware omgang van de zaak duidelijk is geworden, denkt hij er niet aan zijn vriend de rug te keren.

“Laat mij in de eerste plaats stellen dat ik het heel goed vind dat er eindelijk een proces zal komen”, vertelt Jan Verheyen in Dag Allemaal. Al vindt de regisseur het ‘schandalig’ dat het drie jaar moest duren nadat de bom barstte eer het proces kon aanvangen.

“Wat de uitkomst van die rechtszaak nu ook mag zijn, hopelijk kunnen alle betrokkenen daarna eindelijk de draad van hun leven weer oppikken”, meent Jan Verheyen. Al vreest de regisseur wel dat hier alleen maar verliezers uit zullen komen.

“Bart en Ines zijn dan wel tevreden dat ze zich eindelijk publiekelijk kunnen verdedigen, de slachtoffers zaten hier hoegenaamd niet op te wachten”, beseft Jan Verheyen in Dag Allemaal.

De regisseur hekelt ook de houding van de VRT die Bart De Pauw al veroordeelde voor er sprake was van een proces. “Waarmee ik allerminst minimaliseer wat die vrouwen aan de kaak willen stellen. Maar de gevolgen zijn immens.” En dat vindt Jan Verheyen buiten proportie.

“Bart heeft dómme dingen gedaan, da’s zeker. En dat wéét hij ook. Maar laten we wel wezen, een Harvey Weinstein is hij niet”, besluit Jan Verheyen in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7