14 °C Antwerpen, BE
maandag 27 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
maandag 27 mei 2024

Jan Van Looveren over nieuw VTM-programma: “Dat lijkt sterk op het onze, hé?”

Foto: VRT

Jan Van Looveren draaft straks op met een nieuw seizoen van Factcheckers op één. “Het was de voorbije maanden verre van evident, maar met Thomas Vanderveken en Britt Van Marsenille zijn we er opnieuw in geslaagd om in ‘Factcheckers’ interessante topics bloot te leggen”, onthult Jan Van Looveren in Dag Allemaal.

Op VTM loopt sinds kort ‘Ze Zeggen Dat’ en dat heeft een gelijkaardig uitgangspunt. “Dat lijkt sterk op Factcheckers, hé”, meent Jan Van Looveren. “Geen probleem, hoor. Wij hebben niet het alleenrecht. En ze zitten serieus in ons vaarwater, dat klopt”, geeft de presentator toe. Al zijn er ook verschillen…

“Hun onderwerpen zijn allemaal bij ons op de redactie de revue gepasseerd. Maar die haalden het niet bij ons, omdat we er vaak geen sluitend en wetenschappelijk onderbouwd antwoord op konden geven.” En daar ligt volgens Van Looveren het grote verschil tussen beide programma’s.

“Ik denk dat Andy Peelman en Dina Tersago eerder de volkswijsheden en mythes onderzoeken, terwijl wij de grotere onderwerpen aanpakken. Maar ze scoren goed en dat is hen gegund”, vertelt Jan Van Looveren in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7