13 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

James Cooke helpt petekind uit de nood: “Hij luistert, is empathisch en geeft raad”

James Cooke
Foto: Photo News

Fleur en James Cooke zijn twee handen op één buik. Al heeft de oudere zus van James eraan moeten wennen dat hij niet meer alleen van haar was. “Nu moet ik hem delen met de rest van Vlaanderen.”

Toch is James altijd zichzelf gebleven, vertelt Fleur in Het Laatste Nieuws. “Hij heeft de gave om mensen te doen lachen, maar er zit een zorgend aspect aan”, verduidelijkt Fleur in de weekendkrant. “Hij hangt niet de grapjas uit om applaus te krijgen, maar zodat anderen zich beter zouden voelen.”

Fleur herinnert zich nog levendig hoe ‘peetie’ James er was voor zijn petekind toen zij het moeilijk had tijdens de coronacrisis…

“De oudste werd wat triest tijdens de coronacrisis, en dan wordt ‘Peetie’ gebeld”, vertelt Fleur in Het Laatste Nieuws. “Hij luistert, is empathisch en geeft raad. Om dat toch wel emotionele gesprek af te sluiten, had hij samen met Dorian een dansje in elkaar gestoken. Louisa moet dan meedoen, en ze oefenen dan ook een soort van strijdkreet. Hij roept: ‘De enige weg is…?’ En zij moet dan luid antwoorden: ‘Vooruit!’” lacht Fleur.

Fleur Cooke geeft toe dat dat typisch is voor haar broer: “Zijn grapjes zijn vaak helend. James is een probleemoplosser. Hij begrijpt en steunt, en doet dat dan ook nog eens op een leuke manier.”

Showbizznieuws 24/7