9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024

Ivo Pauwels onsterfelijk als ‘Nonkel Jef’: ‘daarom werd de serie zo’n succes’

Foto: VTM

Ivo Pauwels schittert op 82-jarige leeftijd naast Kevin Janssens in Fair Trade, de nieuwe politieserie op VTM. Ondertussen herontdekt ook een nieuwe generatie zijn gouden jaren dankzij de herhalingen van ‘Nonkel Jef’. Waarom keken er toen én nu zoveel Vlamingen naar de serie?

“Het volkse, het herkenbare…”, onthult Ivo Pauwels in Dag Allemaal. “In deze moeilijke tijden hebben mensen er nood aan om gewoon voor het scherm neer te ploffen en te lachen, zonder te veel na te denken.”

De acteur herinnert zich nog dat de serie meteen een gigantisch succes was: “bij de eerste aflevering keek een miljoen mensen, en die cijfers zijn lang zo goed gebleven”, klinkt het trots bij Ivo Pauwels.

Uiteindelijk zouden er tien seizoenen en 175 afleveringen van Nonkel Jef gedraaid worden. “Bovendien ontdekt nu een jonge garde die oude afleveringen, want toen die pakweg 25 jaar geleden voor het eerst werden uitgezonden, waren zij zelfs nog niet geboren. Nu ik door corona zeeën van tijd heb, zit ik zelf ook weer voor het scherm om die oude afleveringen te herbekijken” geeft Ivo Pauwels toe in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7