20 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
20 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Hugo Sigal: “Toen waren de signalen nog subtiel”   

Ze wisten waar ze aan toe waren 

Foto: Play4

Hugo Sigal heeft het zwaar gehad met het verwerken van het overlijden van zijn vrouw Nicole Josy. Zij leed ook aan Alzheimer, maar dat was niet waardoor ze is gestorven. Hugo heeft nu een boek geschreven en hoopt dat mensen nu meer bewuster worden van alzheimer en de gevolgen. 

“Er is iets aan het bewegen, maar lange tijd was de ziekte amper bespreekbaar. Terwijl het bijzonder zwaar is, ook voor de partner. ’t Is raar om te zeggen, maar ik ben blij dat ik Nicole nooit helemaal heb zien aftakelen. Ze is zo plots uit m’n leven gerukt. Ik heb niets meer kunnen zeggen tegen haar, da’s waar, maar alles was dan ook al gezegd”, klinkt het in Dag Allemaal. 

De zangeres kreeg de eerste symptomen in 2014. Doordat haar vader de ziekte ook had, wisten Nicole & Hugo waar ze aan toe waren. 

“In ’t begin waren de signalen nog subtiel. Je kan het nog verdoezelen onder de noemer ‘we worden wat ouder, we vergeten wat rapper’. Maar bij elk bezoek aan de neuroloog bleek ze achteruit te zijn gegaan. In 2021 werd de diagnose van alzheimer definitief gesteld. Dat was een klap. Nicole besefte het: ‘Het is hetzelfde van papa, hé’, zei ze.” 

Showbizznieuws 24/7